Gezocht: leraren die een les beoordelen aan de hand van het IOL kwaliteitsmodel

Hoe bepaal je de kwaliteit van open leermateriaal…?

Het Nationaal Groeifondsprogramma Impuls Open Leermateriaal stimuleert het gebruiken, delen en maken van open leermateriaal in het onderwijs. Open leermateriaal is al het educatief materiaal dat vrij en publiek beschikbaar wordt gesteld. Je kunt het zelf aanpassen, combineren, hergebruiken, bewaren en delen! Maar hoe weet je of het materiaal dat je zelf maakt van goede kwaliteit is? Of hoe bepaal je de kwaliteit van materiaal dat je gevonden hebt?

Gratis kwaliteitsmodel en scorekaart

Impuls Open Leermateriaal heeft hiervoor een kwaliteitsmodel en bijbehorende scorekaart ontwikkeld. Heb je ze al gezien? Of misschien al gebruikt? Met deze tools kun je eenvoudig zelf de kwaliteit van lesmaterialen toetsen. Ze zijn gratis te downloaden en meteen te gebruiken.

Jouw mening telt!

Wil jij meehelpen aan de doorontwikkeling van dit kwaliteitsmodel? We zoeken leraren uit het po, vo en go die een les willen beoordelen aan de hand van het kwaliteitsmodel.

Meedoen?

In onderstaande vragenlijst beoordeel je in ongeveer 30 minuten een les aan de hand van het nieuwe kwaliteitsmodel. Daarnaast beantwoord je vragen over de dekking en het proces. Het gaat om les 1 van het project Kettingreactie van het initiatief MakerCosmos, een maakonderwijsproject dat in ontwikkeling is.

Het invullen van de vragenlijst gaat het makkelijkst als je de volgende documenten geprint naast je hebt liggen:

 

Ga naar de vragenlijst!